De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Cursisten Back to School krijgen certificaat

Amsterdam, dinsdag 10 juni 2008

Amsterdam, 5 juni 2008

Cursisten Back to School krijgen certificaat

Op dinsdag 10 juni a.s. ontvangen 17 deelnemers aan de cursus Back to School hun certificaat. Dit zijn allemaal jongeren die te maken hebben met psychische problematiek (o.a. psychosen) en daardoor hun opleiding niet konden afmaken. Back to School biedt de jongeren de mogelijkheid om hun eigen wensen en mogelijkheden te onderzoeken. Hiermee kunnen ze weer een eerste stap zetten richting werk of school. Het is de eerste keer dat deze cursus in Amsterdam gegeven is.

Een eerste psychotische episode begint meestal tussen de 16 en 30 jaar. Jongeren zitten midden in een opleiding of zijn net begonnen met werk, als blijkt dat ze niet meer in staat zijn om aan de gestelde verwachtingen te voldoen. De symptomen van een psychose worden vaak te laat herkend. Pas na enige tijd weten jongeren de juiste hulpverlening te vinden, maar dan zijn ze vaak al een deel van hun zelfstandig functioneren en sociale contacten kwijtgericht.

De weg terug is vaak moeilijk. Daarom bundelden de Amsterdamse ggz-instellingen AMC de Meren en GGZ Buitenamstel, samen met Odibaan en ROC ASA, hun expertise en ontwikkelden de cursus Back to School. Binnen deze samenwerking kon een specifieke aanpak worden ontwikkeld, die blijkt te werken. Dit voorjaar is gestart met 21 deelnemers, waarvan 17 leerlingen dinsdag a.s. een certificaat ontvangen. Een volgende cursus start dit najaar, zodra de financiering rond is.

Back to School geeft jongeren de kans op een toekomst. De meeste deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven voor een opleiding of een baan. Ze hebben weer een ritme in hun leven en structuur kunnen opbouwen. De cursus bestaat uit 22 lesdagen en huiswerkopdrachten rond het zoeken naar een geschikte opleiding, het regelen van financiële zaken en het verkrijgen van de juiste ondersteuning.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support