De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Buurtboerderij Ons Genoegen

Amsterdam, donderdag 18 december 2008

PANNENKOEKEN EN KOFFIE VOOR EEN EURO

Buurtboerderij Ons Genoegen aan de Spaarndammerdijk is er voor iedereen. Het is een plek waar mensen in een landelijke omgeving tot rust kunnen komen, maar ook een feest kunnen geven en tegen schappelijke prijzen iets kunnen nuttigen. Van ontbijt, lunch of diner tot een eenvoudige pannenkoek of een gewone kop koffie. Sinds dit najaar is de gerenoveerde boerderij weer geopend voor publiek.

“We zijn nog druk bezig met het opzetten van activiteiten”, vertelt Jan Willem, coördinator bij de Buurtboerderij. “Er loopt al het één en ander hoor. Bijvoorbeeld onze weggeefwinkel waar mensen uit de buurt gratis spulletjes kunnen brengen of halen. Na de kerstvakantie starten we op woensdagmiddag met tekenlessen voor kinderen. En in de lente kunnen vrijwilligers aan de slag in de moestuin. Ondertussen zorgt een speciale werkgroep voor de verdere aankleding van het gebouw en zeven dagen per week zijn er al heel wat vrijwilligers in de weer in de keuken en het restaurant.”

Buren
Aan de rand van het Westerpark, naast de Buurtboerderij, is Mentrum - onderdeel van Arkin - een Time-Outvoorziening gestart. Dit ‘hotel’ is bedoeld om de overgang naar het gewone leven te vergemakkelijken voor mensen die net zijn ontslagen uit een psychiatrische kliniek of bij wie opname kan worden voorkomen. Bij de Buurtboerderij kunnen deze cliënten hun arbeidsritme hervinden door werk in de moestuin, de keuken of de bediening. Jan Willem: “Onze buren zijn van harte welkom om aan te schuiven bij onze maaltijden en als vrijwilliger mee te werken bij onze activiteiten.”

Informatie
De Buurtboerderij is altijd op zoek naar vrijwilligers. Er is een rooster met ochtend-, middag- en avonddiensten. Bel voor meer informatie met vrijwilligerscoördinator Eugene Weusten via 06-38824797 of kijk op www.buurtboerderij.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support