De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ambachtelijke werkplaats Iambe na 1 jaar

Amsterdam, maandag 23 juni 2008

Iambe werd een jaar geleden officieel geopend, maar was al vanaf september 2006 in bedrijf. Met de eerste vijf deelnemers werd een aantal maanden op proef gebakken in de nieuwe bakkerij. Ook werd de textiel-werkplaats in gebruik genomen.

Op 17 oktober opende de winkel aan het vlakbij gelegen van der Helstplein haar deuren. Het aantal deelnemers bleef een poos steken op 12, maar daar kwam geleidelijk verandering in. Inmiddels zijn 19 deelnemers werkzaam in de drie werkplaatsen. Dave Tijssens - coördinator van Iambe: ‘De dagdelen zorg die we aan kunnen bieden zijn bijna ingevuld. Daardoor staan we financiëel op eigen benen en dat is erg geruststellend`.

6000 Koekjes

Dave Tijssens: `Het zijn niet alleen nieuwe kandidaten die ons weten te vinden, ook voor instellingen en bedrijven worden we zichtbaarder.  Gisteren bijvoorbeeld kwam er een bestelling van de PvdA binnen voor de Afrikadag die ze gaan organiseren. 1350 Gevulde koeken en 170 broden. Er zijn al 650 koeken gebakken, vandaag staat de rest op het programma. Naast bijzondere bestellingen bakken we dagelijks 80 tot 100 broden, 40 croissants, soepstengels, chocolade, brioches, krentenbollen, mueslibollen, kleinbrood, appeltaart, gevulde koeken etc. etc. Onze croissants gaan letterlijk als warme broodjes over de toonbank sinds culinair journalist Johannes van Dam  een artikel in het Parool aan ons heeft gewijd. Hij vond ze tot de beste van de stad behoren. Over de zuivel van Artemis was hij ook zeer te spreken! Zo`n goeie recensie is meteen te merken in de verkoop! Het zou een goed idee zijn om hem weer eens uit te nodigen. De kwaliteit van ons brood is beter geworden omdat we op de stenen vloer van de oven bakken. En dat proef je!

klik op onderstaande projecten van Iambe op Dagactiviteiten.nl
Bakkerij Iambe
Biologische winkel Iambe
Textielwerkplaats Iambe

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support