De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Aanbod Hi5 groeit

Amsterdam, donderdag 30 oktober 2008

AANBOD Hi5 GROEIT GESTAAG

Ruim twee jaar geleden gaf Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam opdracht voor de start van Hi5. Dit project is bedoeld voor dak- en thuislozen, verslaafden en mensen met psychiatrische problemen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Inmiddels biedt Hi5 meer dan 100 plekken waar mensen uit de doelgroep aan de slag kunnen met dagactiviteiten en het opdoen van arbeidsvaardigheden.

Nieuw zijn activiteiten buiten de vertrouwde muren van de samenwerkende organisaties, zoals bij welzijnsorganisatie IJsterk en stichting Creade. Brigit Nieuwburg, manager activering bij De Regenboog Groep: “Het is een mijlpaal dat bijvoorbeeld IJsterk, een welzijnorganisatie zonder specifieke ervaring met de mensen uit onze doelgroep, hen toch vrijwilligersfuncties aanbiedt in diverse buurthuizen in Westerpark en het centrum. Door samenwerking met steeds meer organisaties kan ons aanbod behoorlijk groeien en dat is natuurlijk ook de bedoeling.”

Atelier en werkplaats

Een ander mooi voorbeeld is de samenwerking met stichting Creade in De Pijp. Daar kunnen sinds kort deelnemers aan Hi5 in het atelier sieraden maken, meubels opknappen of schilderen en die producten vervolgens verkopen in de winkel van Creade. Een ander leuk initiatief is een werkplaats voor hergebruik van materialen. Brigit: “Hi5 heeft ontwerpbureau Latin Sisters Design Productions gevraagd bij een inloophuis van De Regenboog Groep een werkplaats in te richten. Zo maken deelnemers nieuwe papieren broodmanden van oude meelzakken van de bakker en prachtige sieraden van oude materialen van een drukkerij. De producten gaan verkocht worden in de nieuwe winkel van De Regenboog Groep aan de Bilderdijkstraat.”

Meer informatie:

contactpersoon: Brigit Nieuwburg
T: (020) 531 76 00
E: bnieuwburg@deregenboog.org
W:http://www.hi5amsterdam.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support