De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

5de kwartiermakersdag in Noord

Amsterdam, donderdag 23 oktober 2008

Ik kijk naar jou, hoe kijk jij naar mij?

Voor de vijfde keer wordt op 30 oktober de kwartiermakersdag in Amsterdam Noord gehouden, in Buurtcentrum de Rietwijker in de Banne.

In onze samenleving zijn er dagelijks allerlei ontmoetingen tussen mensen. Hoe men over elkaar denkt, voelt, de verwachtingen die men heeft, beïnvloedt de aard van het contact en de uiteindelijke beeldvorming van elkaar.
Mensen met een psychiatrische handicap of verleden hebben helaas vaak nog te maken met vooroordelen, ze worden veroordeeld op het “anders zijn”. Met kwartiermaken wordt geprobeerd deze beeldvorming te veranderen. Kwartiermaken staat voor bruggen bouwen tussen psychiatrie en samenleving, ruimte maken en gastvrijheid creëren.

Op deze kwartiermakersdag willen we in diverse workshops op eigen wijze vormgeven aan het thema: ‘Ik kijk naar jou, hoe kijk jij naar mij.
Het wordt een informatieve dag, een dag met openbaringen, maar vooral een gezellige dag, waarin de ontmoeting centraal staat!
Iedereen is welkom: buren, cliënten en medewerkers van de geestelijke gezondheidszorg, mantelzorgers, hulpverleners en alle andere geïnteresseerden.

Voor locatie de Rietwijker is gekozen omdat dit buurthuis een prachtige theaterzaal heeft waarvan op deze dag volop gebruikt zal worden gemaakt. Allereerst door toneelgroep Miskend Talent die het succesvolle “Het zal wel weer een gek zijn” op de planken zet.
Verder zal Martijn Kole zijn verhaal over de ervaringen met de psychiatrie vertellen. Dini Glas zal het gesprek leiden.
In andere zalen worden workshops georganiseerd. Maarten Vos zal met zijn lachworkshop u werkelijk doen laten schateren. De dichtworkshop geeft u de kans uw (latente) talenten te botvieren. Ook krijgt u de gelegenheid om onder leiding van Corneel Bartlema elkaars portret te tekenen.
De gehele dag staat er een “Achterwerk in de kast” klaar om uw mening op het thema van dit jaar te geven of andere opmerkingen, ideeën of wat dan ook visueel te laten vastleggen. Filmmaker Remy Vlek en Carolien van Eck zullen u hierin begeleiden en het beste van uzelf naar boven weten te halen…
Valentina’ s pianospel zal de muzikale omlijsting verzorgen tijdens het multiculturele diner dat bereid zal worden door een speciaal samengestelde kookgroep.

Meer informatie:

Contactpersoon: Elsa van der Kooy
T: 06 29402039
E: elsa.vander.kooy@mentrum.nl

Reserveren (diner):
Buurtcentrum de Rietwijker
T: 020-6331337
E: avanruler@kansweb.nl

Aan deze dag zijn behalve voor het diner (€5,= met stadspas €2,50) geen kosten verbonden.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support