De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

18 oktober: Repair Cafe Oud-West

Amsterdam, maandag 14 oktober 2013

Weggooien? Mooi niet! Gun uw kapotte spullen een 2e kans; dat is beter voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Actieve buurtbewoners zetten zich in om u te helpen. U bent van harte welkom met naai- en verstelklussen, fietsen, kapotte spullen van thuis, kleine elektrische apparaten, speelgoed enz. U kunt zelf of met een reparateur proberen de spullen weer te maken en te leren repareren.

In Oud-West is elke 3e vrijdag van de maand van 14 tot 17 uur het Repaircafe open. De eerstvolgende is op vrijdag 18 oktober in De Potgieter, Potgieterstraat 34 (hoek Da Costakade). Zie ook: www.repaircafe.nl

In augustus kwamen ongeveer 60 buurtbewoners met fietsen, naai- en verstelwerk, klein elektrische en huishoudelijke apparaten! Er werd weer druk gerepareerd en geadviseerd. Op dit moment zijn er 13 vrijwillige reparateurs die zich belangeloos inzetten en met enthousiasme en doorzettingsvermogen de problemen proberen zoveel mogelijk op te lossen. Want niet alles kan gerepareerd worden maar veel gaat toch weer werkend met de tevreden eigenaar mee naar huis; goed voor het milieu maar ook goed voor de portemonnee. De dames die ondersteunen bij naai- en verstelwerk doen een oproep voor de volgende keer om vooral te komen met uw verstel- en reparatieklussen.

In de nieuwsbrief schrijft ABC-West: "Het is leuk om te zien dat enkele aanwezige buurtbewoners zich na afloop spontaan aanmeldden als vrijwilliger voor het volgende Repaircafé. Na een oproep op dezelfde middag via Radio Noord-Holland om gereedschap te doneren, zijn er 4 reacties gekomen van veelal ouderen die wat gereedschap ter beschikking willen stellen omdat ze het idee van het Repaircafé zo sympathiek vinden. Hiermee zijn we erg blij!"

De volgende Repaircafés in Oud-West zijn:

·         Vrijdag 18 oktober van 14 tot 17 uur in De Potgieter, Potgieterstraat 34 (hoek Da Costakade)

·         Vrijdag 15 november van 14 tot 17 uur bij Centrum PS, 2e Kostverlorenkade 15 (vlakbij de Wiegbrug)

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support