De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdamse Participatiemarkt

Amsterdam, zondag 19 november 2006

Eerste Amsterdamse Participatiemarkt groot succes.

Op 24 november organiseerde Stichting De Omslag, in Sporthallen Zuid, de eerste Amsterdamse Participatiemarkt. Rondom de sportvelden waren een zestigtal marktkraampjes opgesteld. 45 organisaties uit de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang, verslavingszorg en verstandelijk gehandicaptenzorg presenteerden er hun aanbod aan dagbesteding, scholing en (vrijwilligers)werk.

400 bezoekers

Met rond de vierhonderd bezoekers was de belangstelling groot. Onder hen waren niet alleen verslaafden, dak- en thuislozen, mensen met een psychische of verstandelijke beperking, maar ook financiers en verwijzers. Het doel van de markt was dan ook om contacten te leggen en alle betrokkenen kennis te laten nemen van de vele projecten op het gebied van maatschappelijke participatie. De markt was gratis toegankelijk. Ook de koffie met broodjes werden gratis verstrekt.

Gratis

Een speciale bus van HVO-Querido bracht mensen vanuit verschillende locaties in de hoofdstad naar de Sporthallen. De spectaculaire opening door voetbaljongleur Erik Borgman gaf een extra feestelijk tintje aan de middag. Ook de gratis sportworkshops - “Eénwielfietsen” en “Bewegen op muziek voor vrouwen” - en het volleybaltoernooi trokken veel belangstellenden. Iedere honderdste bezoeker ontving een gratis sportabonnement voor een jaar. De winnaars waren blij verrast en lieten weten zeker te gaan sporten bij een vereniging bij hen in de buurt. En dat was nou precies de bedoeling: dat mensen uit de doelgroep opnieuw gaan deelnemen aan de maatschappij! Vanwege het succes van het evenement wil Stichting De Omslag volgend jaar opnieuw een Participatiemarkt organiseren.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support