De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Cateringproject SENS

Leger des Heils

Amsterdam, dinsdag 8 september 2009

SENS, DE AMBACHTELIJKE CATERAAR

Sinds begin augustus heeft het Leger des Heils aan de Helicopterstraat in Amsterdam de sociale onderneming SenS geopend. Mensen uit de maatschappelijke opvang kunnen daar met grotendeels zelfverbouwde ingrediënten heerlijke ambachtelijke cateringproducten maken. SenS is werken en leren in een kleinschalig ambachtsbedrijf met aandacht voor persoonlijke vaardigheden.

Janet van Velzen is projectleider. Zij is anderhalf jaar geleden de mogelijkheden gaan onderzoeken op het gebied van sociaal ondernemen. “Bed, bad en brood. Daar stond het Leger des Heils vroeger om bekend. Daar is nu dagbesteding bijgekomen waarvan SenS, SoepenSap, onderdeel uitmaakt. Maar sens betekent in het Engels ook zingeving. Daar draait het om bij ons nieuwe bedrijf. Wij willen alle deelnemers zoveel mogelijk betrekken bij het productieproces en laten weten wat hun rol daarin is. Wij vinden het belangrijk dat mensen hier doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Dat ze weten en ervaren dat hun werk en kwaliteiten van waarde zijn voor het bedrijf. Uit mijn eerdere ervaring als activiteitenbegeleider wist ik dat mensen het leuk vinden om met eten bezig te zijn. Vandaar dat we zijn uitgekomen op dit cateringproject. Werk in de horeca valt goed op te splitsen in verschillende niveaus variërend van eenvoudig snijwerk tot assistent-kok.”

Bedrijf en moestuin

Bijna een jaar is de locatie op het industrieterrein de Schinkel verbouwd. Alleen de oude brouwzaal waar De Prael voorheen haar bier brouwde moet nog opgeknapt worden. Ondertussen wordt er al volop geproduceerd en bezorgd. Janet: “ Wij werken uitsluitend met producten uit onze eigen moestuin bij boerderij ‘De Zeehoeve’ en met producten van bewuste leveranciers. Veel eet- en drinkwaren maken de cliënten zelf zoals het brood en de soepen. Zij worden bij alle werkzaamheden begeleid door een professionele kok en twee werkbegeleiders. We beschikken over een auto waarmee we naar de moestuin kunnen rijden en over een aantal fietsen waarmee cliënten de gerechten bij de klanten bezorgen. Vanuit een eigen bus, onze rollende keuken, verzorgen wij ook catering bij evenementen. Laatst nog bij Generations of Love en bij het Majoor Bosshardt Gala in Carré. Dat zijn leuke dingen waar we met z’n allen keihard naar toewerken.”

Gezocht

SenS is op zoek naar mensen uit de maatschappelijke opvang die willen leren en werken bij een ambachtelijk cateringbedrijf. Hou je van schoffelen, spitten of ploegen dan is de moestuin een heerlijke plek om aan de slag te gaan. Je kunt ook je handen uit de mouwen steken in de keuken en in de leer gaan bij chefkok Remco. Verder is er aan de Helicopterstraat nog grote behoefte aan huishoudelijke hulp, administratieve ondersteuning, productiemedewerkers en koeriers. Alle deelnemers ontvangen een kleine dagdeelvergoeding en retourkaartjes van het GVB.

Meer informatie

T (020) 615 44 17, 06 83165135
E info@sens-catering.com
W www.sens-catering.com

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support