Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Mentorproject voor kwetsbare jongeren

Goal Amsterdam

Amsterdam, maandag 15 oktober 2018

Voor Amsterdamse jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, is er het mentorproject Goal van Goal Amsterdam. Deze organisatie koppelt volwassen stadgenoten aan kwetsbare jongeren.

De jongeren worden een jaar lang aan een vrijwilliger gekoppeld. Zoals de naam van het project al aangeeft, heeft die begeleiding een doel. Dat doel is afhankelijk van waar de jongere behoefte aan heeft en ligt op het gebied van school, werk of andere zaken die de jongere belemmeren.

De ervaring van Hikmate en Janneke
Een van de deelnemers aan Goal is Hikmate. Zij woont in Amsterdam Noord en is door Goal gekoppeld aan Janneke, een zelfstandig ondernemer. `Ik doe mee met dit project omdat ik het leuk vind om met iemand om te gaan. Toen ik nog geen coach had, voelde ik mij altijd eenzaam`, vertelt ze. `Nu voel ik mij wat lekkerder in mijn vel, want ik heb een coach waar ik altijd mee kan omgaan. En mijn advies voor jongeren is: als je je eenzaamt voelt, dan is het beter om een coach te hebben.`

Janneke doet aan het Goal-project mee om haar eigen wereld wat te vergroten. `Ik doe mee aan het Goal-project omdat ik het leuk en belangrijk vind voor mezelf om contacten te hebben buiten mijn wereld van vrienden en familie. Dus voor mij is dit ook een soort integratie voor mezelf in een ander stukje Amsterdam. En daarbij hoop ik een stukje ander Amsterdam te kunnen bieden aan een jongere die ergens anders woont dan ik in Amsterdam.`

De koppeling is een succes voor zowel Hikmate als Janneke. Elke week doen ze samen iets leuks, zoals fietsen door Amsterdam. `Door Janneke fiets ik meer dan vroeger en kan mijn eigen band plakken. Eerst vond ik dat een probleem, maar nu kan ik het heel goed`, zeg Hikmate lachend.

Ook meedoen?
Ken jij jongeren die een coach kunnen gebruiken? Of wil jij Goal-mentor worden? Meld je dan via het mentorproject goal op deze website.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support