De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

geen dag hetzelfde

De Lokatie

Amsterdam, maandag 12 oktober 2020

Kringloopbedrijf De Lokatie is een recyclingbedrijf gevestigd in Amsterdam en bestaat sinds 1996. De Lokatie wil graag het maatschappelijk perspectief vergroten van mensen met een psychiatrische of psychosociale problematiek.

Makkelijker gezegd; voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt, probeert De Lokatie een werkplek te creëren binnen hun bedrijf. “En dat is zo afwisselend, geen dag is hetzelfde”, zegt bedrijfsondersteuner Tanja; “Er werken allemaal leuke mensen met uiteenlopende verhalen en wij verkopen spullen met prachtige verhalen.” "Zo kwam bijvoorbeeld acteur Kees van Kooten hier laatst allemaal kunstwerken brengen, waaronder een schilderij van zijn dochter Kim van Kooten. Dat is toch wel een bijzonder verhaal,” zegt Tanja.

we zijn allemaal bijzonder

De Lokatie werkt onder andere samen met diverse onderwijsinstellingen in Amsterdam. Zo bieden ze stageplekken aan voor studenten van het Jan de Bouvrie college om arbeidsvaardigheden te ontwikkelen als verkoop- en etaleer technieken. Daarnaast organiseren ze in een normale situatie ook verschillende activiteiten voor hun eigen mensen. Tanja zegt trots: “Iedereen heeft talenten, wij kijken naar het vermogen.” Tanja voegt toe: “juist omdat wij een beschutte werkplek faciliteren waarin men zich veilig kan voelen, waar je fouten mag maken, waar iedereen een verhaal heeft, is dit een hele prettige werkgever, “We zijn allemaal bijzonder.” 

Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, is er wel wat van de spontaniteit af.“ Iedereen moet continue op scherp staan en dat kost veel energie, de spontaniteit van handelen is weg, de constante afstand bewaren is voor onze mensen moeilijk, zij hebben juist de warmte nodig”, vertelt Tanja. "Maar we zijn blij dat we open kunnen en hebben alle “hens aan dek” nodig om de drie winkels en het sorteercentrum open te kunnen houden. Tijd om leuke acties te bedenken hebben we niet, maar tips zijn zeker welkom."

De Lokatie heeft 3 vestigingen in Amsterdam. In Noord op de Distelweg 85 en op het Buikslotermeerplein 6. In stadsdeel Oost zit een kleine vestiging op de 1e Oosterparkstraat 236.  

Lijkt het jou leuk om bij De Lokatie te werken in een gezellige arbeidsplek in een beschutte omgeving? De Lokatie heeft verschillende openstaande vacatures; winkelmedewerker magazijn of als medewerker receptie/ administratie.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support