Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Boeken verzorgen in een boekbinderij

De Regenboog Groep

Amsterdam, woensdag 7 november 2018

We leven in een online tijdperk, maar er gaat er niks boven de geur van oude boeken. Het zijn net oude mensen, daar moet je goed voor moet zorgen. Ben jij gek op boeken? Dan kun je je hart ophalen in De Boekbinderij van De Regenboog Groep.

In De Boekbinderij, een ambachtelijk atelier, leer je onder begeleiding van een vaste werkbegeleider stap voor stap het vak van boekbinden. In een groep met maximaal acht collega’s tegelijkertijd restaureer je oude boeken met bijvoorbeeld een kapotte kaft of met gescheurde pagina’s. Verder bundel je jaargangen, tijdschriften en scripties. Ook maak je op een ambachtelijke en creatieve manier boekjes, doosjes en andere mooie gebruiksvoorwerpen.

Om in hier te mogen werken hoef je geen ervaring met boekbinden te hebben. Je kunt op elk niveau instappen. Het werk gebeurt op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9,00-16.30 uur met een pauze om 12.30-13.00 uur. Je kunt ook halve dagen komen werken. In de binderij is de sfeer rustig, gezellig en ongedwongen zodat jij je kunt concentreren op het boeken binden. De Boekbinderij is een arbeidsmatige dagbesteding waarvoor je voor het werk een kleine vergoeding krijgt. Als je het boekbinden eenmaal in de vingers hebt, kun je binnen het bedrijf doorgroeien.

Meer informatie
Wil je aan de slag in De Boekbinderij? Meld je dan aan via de contactgegevens bij de activiteit op deze site.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support