De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Behandeling voor mensen met hersenletsel (chronische fase) / HERSENZ

Organisatie: Heliomare
Terug naar overzicht

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Bent u als gevolg daarvan vaak moe, vergeetachtig, snel boos of kunt u zich niet goed meer concentreren? Met de behandeling van Hersenz leren u en uw naasten om te gaan met de ingrijpende veranderingen in uw leven. U leert uw energie goed te verdelen en handig om te gaan met bijvoorbeeld vergeetachtigheid, concentratieverlies of moeite met organiseren. Ook werken we aan uw fysieke conditie, zodat u weer vertrouwd raakt met uw lichaam. Daarnaast geven we aandacht aan vragen rondom werk en dagbesteding.

Contactgegevens

Locatie(s): Heliomare - behandelcentrum hersenletsel in Amsterdam

  • Straat:Baarsstraat 35-39
  • Postcode:1075 RV
  • Plaats:Amsterdam
  • Telefoon:0889208888
  • Telefoon (mobiel):06-17884805
  • Contactpersoon:Anja Witteveen
Contactformulier
Online aanmelden

Laat de organisatie van deze activiteit vooral weten dat u hen gevonden heeft via jekuntmeer.nl. Zo helpt u de organisatie en jekuntmeer.nl bij het goed vindbaar maken van het activiteitenaanbod!



Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

training

Activiteit(en)

persoonlijke ontwikkeling / leefstijl, sport en bewegen

Type sport

conditie

Voor wie

Leeftijd

jongeren, volwassenen, senioren

Doelgroep(en)

niet-aangeboren hersenletsel

Dit is een activiteit voor

geen specifieke sekse

Doorstroommogelijkheden

Cliënten die het behandeltraject hebben doorlopen, kunnen blijven bewegen door lid te worden van een sportschool. Er zijn sportscholen die aangesloten zijn bij `Meet me @ the Gym` met bewegingsdeskundigen NAH. Zie hiervoor de website edwinvandesarfoundation.nl. Voor revalidatiebehandeling kunt u terecht bij Reade.

Voorwaarden/eisen

U kan het behandelprogramma Hersenz volgen als u niet (meer) in aanmerking komt voor revalidatiebehandeling. En als u gemotiveerd bent te leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel en uw zelfstandigheid en welzijn wilt vergroten. In een gesprek met de zorgbemiddelaar of regiebehandelaar wordt besproken of u in aanmerking komt voor het programma.

Opmerkingen

Bij het behandelcentrum Hersenletsel van Heliomare leert u omgaan met alle veranderingen zowel op het lichamelijk als mentale vlak. U ontwikkelt en traint uw vaardigheden. U krijgt professionele begeleiding, afgestemd op uw vraag. Op deze plek komen ook mensen met afasie bij elkaar. U kunt hier lotgenoten ontmoeten, ervaringen delen en uw mogelijkheden ontdekken. Ook uw naasten of mantelzorgers kunnen bij ons terecht. Het programma omvat 4 blokken van 14 weken.

Omgeving

Begeleiding

individuele begeleiding, groepsbegeleiding

Toegankelijkheid

gehandicaptentoilet, rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

Hersenletsel gaat nooit meer over maar u kunt wél leren ermee om te gaan en uw leven op uw eigen wijze vorm te geven. De professionals van Heliomare  kunnen samen met u en uw naasten kijken wat nodig is om uw leven weer zo goed mogelijk op de rit te krijgen. Dat kan het behandeltraject van Hersenz zijn of een andere vorm van begeleiding of behandeling. Het behandeltraject van Hersenz omvat verschillende groepsbehandelingen, die u allemaal kunt volgen of waaruit u een keuze kunt maken, in overleg met uw behandelaar. U start altijd met de module `Omgaan met verandering`.
.

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

De behandelingen zijn van 10.00 - 12.00 en van 13.30 - 15.30 uur.

Financiën

Omschrijving van kosten

Het eigen risico van uw zorgverzekering is max. € 385. Valt onder de Zorgverzekeringswet onder de Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen (GZSP)

Wijzigingsdatum: 2022-01-03

Video

play

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support