De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Activiteitencentrum bij jou in de buurt

Organisatie: HVO-Querido
Afdeling(en): HVO-Querido DOET!
Terug naar overzicht

HVO-Querido heeft meerdere activiteitencentra verdeeld over de stad. Je kunt hier terecht voor creatieve activiteiten (bv schilderen, tekenen, edelsmeden), educatieve activiteiten (bv Nederlandse les en workshop omgaan met geld) en bewegingsactiviteiten (bv fitness en zwemmen). Of misschien wil je liever iets doen met een arbeidsmatig karakter. Ook dat kan bij ons. Bezoekers die dit willen en kunnen, dragen een steentje bij en staan bijvoorbeeld om de beurt achter de receptie of in de keuken bij het lunchcafe.

Alle activiteiten zijn in groepsverband, waarbij onze medewerkers altijd oog hebben voor het individu. Als je bij ons activiteiten komt doen, krijg je professionele ondersteuning van een activiteitenbegeleider en een participatiecoach.

Weet jij nog niet precies wat je wil gaan doen? Geen probleem! Maak eens een afspraak met een van onze participatiecoaches. Zij staan klaar om samen met jou te ontdekken wat jouw wensen en mogelijkheden zijn.


Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

dagbesteding, beweging, ontspannen

Activiteit(en)

creatief, sport en bewegen, verkoop, gastvrouw(heer), receptie

Voor wie

Leeftijd

volwassenen, senioren

Doelgroep(en)

psychische beperking, verslavingsproblematiek, geen specifieke doelgroep

Dit is een activiteit voor

geen specifieke sekse

Doorstroommogelijkheden

Wanneer je een ontwikkeldoel hebt richting werk, kun je doorstromen naar een leerwerkplaats van HVO-Querido DOET!. Bij de Leerwerkplaatsen DOET! volg je een traject richting (betaald) werk waarbij je begeleid wordt door een jobcoach.

Voorwaarden/eisen

Een geldige WLZ-indicatie of WMO-beschikking is nodig. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Opmerkingen

Wij geven samen met onze bezoekers onze locaties vorm. We dragen een gezamelijke verantwoordelijkheid voor de organisatie en programmering. Jij bent belangrijk voor ons en jouw mening telt. We stellen je betrokkenheid en meedenken op prijs. Hiermee leer je regie te nemen over zaken en dat helpt je ook op andere gebieden in je dagelijks leven. Jij denkt, doet en besluit bij ons zoveel mogelijk mee over de dagelijkse gang van zaken en het aanbod.

Omgeving

Begeleiding

individuele begeleiding, groepsbegeleiding

Toegankelijkheid

gehandicaptentoilet, rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

Bij HVO-Querido werken we met de principes van de krachtmethodiek. De doelen en dromen van de client zijn het uitgangspunt voor het traject. We focussen met jou op wat kan, wat werkt en wat inspireert. Dit versterkt de energie en intrinsieke motivatie om te werken aan een zingevend bestaan. We gaan actief op zoek naar de dromen (wensen, doelen) en de mogelijkheden (de kansen, de krachten) van clienten. Wij kijken daarbij naar het verleden en het heden: wat werkt en wat geeft energie? En op welke manier kan dit helpen bij het vormgeven van de toekomst? We ondersteunen clienten bij het benutten van deze krachten om zichzelf en hun bestaan te reguleren.

Het kan zijn dat je bij ons arbeidsmatig meedoet en een wens richting werk ontwikkelt. Onze participatiecoaches begeleiden je dan vanuit de Individuele vraaggerichte benadering (IVB). Deze methode gaat net als de krachtmethodiek uit van wat iemand wel kan, maar dan gericht op het vinden van een duurzame (betaalde) werkplek.

Met deze methode werken we ook bij onze Leerwerkplaatsen DOET!. Hierin staan regie, eigenaarschap en het werken als een team (door jobcoach/werkbegeleider en deelnemer samen) centraal. Door deze werkwijze is het voor onze deelnemers duidelijk wat zij kunnen verwachten wanneer zij doorstromen binnen of buiten HVO-Querido.

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

De openingstijden zijn 09:00-17:00. Op de verschillende locaties zijn activiteitenroosters die maandelijks kunnen wijzigen. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen.

Wijzigingsdatum: 2023-10-11

Sfeerimpressie van Activiteitencentrum bij jou in de buurt bij  HVO-Querido

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support