De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

(zittend) dansen voor mensen met een chronische bewegingsbeperking

Organisatie: DansPark
Terug naar overzicht

In de lessen van DansPark werk je op een creatieve manier aan je conditie, souplesse, kracht, houding en balans. Het zal je helpen om in het dagelijks leven met meer gemak en plezier te blijven bewegen. Door de sfeer en fijne muziek kan iedereen zich veilig voelen. Partners of naasten zijn welkom bij de lessen, (maar niet verplicht!) om de weldaad van samen dansen (weer) te ervaren. Door het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het denken in mogelijkheden, wordt het zelfvertrouwen gesterkt.

Uiteraard zijn deze lessen rolstoel toegankelijk. Alle lessen starten met een zittende opwarming, zodat het lichaam op een rustige en verantwoorde manier in beweging kan komen. Het tweede deel van de les is actiever, naar behoefte kan men staand of zittend meedoen.

Onderzoek* toont aan dat dans het functioneren van de hersenen kan bevorderen, omdat het verschillende functies tegelijk combineert: rationele, muzikale, kinetische en emotionele.

(*van het Albert Einstein College of Medicine, New York City)


Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

beweging, ontmoeting

Activiteit(en)

contact (lotgenoten), muziek / toneel / dans, sport en bewegen

Type sport

dans

Voor wie

Leeftijd

volwassenen, senioren

Doelgroep(en)

chronisch ziek, dementie, lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel

Dit is een activiteit voor

geen specifieke sekse

Opmerkingen

Dansen met Parkinson(isme): ritme, balans en coördinatie. In de opbouw van de les worden balans, lichaamsbewustzijn en coördinatie aangesproken. Het ritme van de muziek helpt om in een doorgaande beweging te blijven. Door de gebruikte methodiek wordt de danser uitgenodigd zijn/haar bewegingen te vergroten en contact te maken.

Dansen met MS/ Reuma: fitter en energieker. De lessen van DansPark dagen je uit aan je conditie te werken, terwijl rekening gehouden wordt met de energiebalans. De methode heeft op luchtige wijze aandacht voor de mobiliteit. Door het dansen voelt je lijf gezonder waardoor je lichter de dag tegemoet kan treden. In de lessen wordt ook zeer bewust rekening gehouden met pijn, stijfheid, vermoeidheid en ontstekingen die het bewegen met reuma bemoeilijken. De gewrichten worden ontzien, terwijl ze toch uitgenodigd worden om in beweging te komen. Hierdoor kan verlichting van de symptomen optreden en meer energie vrijkomen.

Combinatie-les: lekker in je vel. Deze combinatie-les is voor dansers met verschillende bewegingsaandoeningen geschikt. In deze lessen houdt de docent met alle beperkingen rekening en zorgt zij voor een gebalanceerde les waarin elke danser op zijn of haar niveau uitgedaagd wordt.

Omgeving

Begeleiding

groepsbegeleiding

Toegankelijkheid

rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

In de lessen van DansPark werk je op een creatieve manier aan je conditie, souplesse, kracht, houding en balans. Het zal je helpen om in het dagelijks leven met meer gemak en plezier te blijven bewegen. Door de sfeer en fijne muziek kan iedereen zich veilig voelen. Partners of naasten zijn welkom bij de lessen (maar niet verplicht!) om de weldaad van samen dansen (weer) te ervaren. Door het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het denken in mogelijkheden, wordt het zelfvertrouwen gesterkt. Uiteraard zijn deze lessen rolstoel toegankelijk. Alle lessen starten met een zittende opwarming, zodat het lichaam op een rustige en verantwoorde manier in beweging kan komen. Het tweede deel van de les is actiever, naar behoefte kan men staand of zittend meedoen.

Onderzoek* toont aan dat dans het functioneren van de hersenen kan bevorderen, omdat het verschillende functies tegelijk combineert: rationele, muzikale, kinetische en emotionele.

(*van het Albert Einstein College of Medicine, New York City)

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

De gemengde MS-parkinson-reuma les zijn:

- online via zoom, maandag van 11:30-12:30 uur.
- D.O.C., dinsdag van 13:30-14:30 uur.

De 2 Parkinson lessen zijn in het Mirror Centre op vrijdag:

Van 12.30 tot 13.30 uur.
Van 14.00 tot 15.00 uur.

FinanciŽn

Kosten

€ 40

Omschrijving van kosten

Per maand.

Wijzigingsdatum: 2021-11-02

Video

play

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support