De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Digitale vaardigheden

Organisatie: perMens
Terug naar overzicht

Laagdrempelige computerlessen in buurtkamer Moddermoeln met het doel deelnemers digitaal vaardig te maken, de aansluiting krijgen/behouden met de maatschappij én meer zelfredzaam worden.
Om (zelfstandig) deel te nemen aan de maatschappij moet je over enige digitale vaardigheden beschikken. Veel belangrijke contacten met overheid / instanties verlopen via de digitale snelweg, denk aan het gebruik van DigiD; het aanvragen van toeslagen bij de belastingdienst; het inzien van schulden, elektronisch bankieren etc.

Ook het gebruik van WhatsApp, mail en sociale media is een welkome aanvulling in het sociale leven. Bij een deel van de (kwetsbare) Amsterdammers zijn deze vaardigheden niet of nauwelijks ontwikkeld en hebben hiervoor de hulp van een professional nodig.

Website

www.permens.nl

Activiteit

Vorm

training

Activiteit(en)

computer / internet

Voor wie

Leeftijd

volwassenen

Doelgroep(en)

geen specifieke doelgroep

Dit is een activiteit voor

geen specifieke sekse

Doorstroommogelijkheden

Eventuele vervolgtrajecten zijn ook mogelijk. Afhankelijk van de vraag/behoefte van de deelnemer kan verder worden gekeken naar creatieve software (bijv. Adobe Photoshop, Illustrator etc.) dan wel naar taallessen voor laaggeletterden NT1 of NT2.
Tijdens de lessen is ook begeleider van IederZijnWerk aanwezig. Aan de hand van de observaties en behoefte zijn er gesprekken mogelijk voor een volgende stap.

Omgeving

Begeleiding

individuele begeleiding, groepsbegeleiding

Toegankelijkheid

gehandicaptentoilet, rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

De deelnemers krijgen via een persoonlijke inlog op de computer een programma aangeboden. De docent start dit programma op samen met de deelnemer en is vervolgens aanwezig voor vragen en begeleidt waar nodig (individueel). Deelnemers gaan individueel aan de slag en kunnen ten alle tijden verder gaan waar men is gebleven. Tijdens de training kunnen de deelnemers elkaar ook ondersteunen. Na het doorlopen van het programma krijgen de deelnemers een certificaat.  

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

Tussen 10.00-12.00 en 13.00-15.00 uur.

Financiën

Omschrijving van kosten

Gratis.

Wijzigingsdatum: 2023-04-03

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support