De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

STOC (Stichting Turks Onderwijs Centrum)

STOC houdt zich actief bezig met de verbetering van opvoeding en onderwijs aan allochtone kinderen en heeft als doel om de participatie, integratie en emancipatie van de allochtone bewoners te bevorderen.

Bij STOC wordt aan kinderen en volwassenen de gelegenheid gegeven om als echte Amsterdamse burgers deel te kunnen nemen aan het leven van alledag, de school, het werk en de dagelijkse boodschappen.

Naast activiteiten voor kinderen organiseert STOC ook studievoorlichting en schoolkeuze voor ouders. Naast Turkse kinderen zijn er op dit moment ook kinderen van Marokkaanse, Egyptische, Chinese en Russiche afkomst.

Elke dag is er wel een activiteit; Nederlands voor nieuwkomers, mannen, vrouwen en kinderen. Maar ook begeleiding van basisschool leerlingen om ze een kans te geven op een goede manier, zonder achterstand, door de stromen naar het middelbaar onderwijs, d.m.v. CITO toets training en informatie voor ouders over het schoolsysteem in Nederland. Dit systeem is voor buitenstaanders erg moelijk te begrijpen is, zonder enige uitleg in hun eigen taal.

De cultuur wordt onderwezen en uitgedragen door de lessen volksdansen en muziek maken op de saz. De kinderen treden regelmatig op in het hele land of in de buurt om mensen te laten kennismaken en genieten van de mooie Turkse cultuur. Zo kunnen we echt zeggen dat we een multiculturele samenleving zijn.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


STOC (Stichting Turks Onderwijs Centrum)

Johan Huizingalaan 80
1065 JD  Amsterdam
0206699079
www.turksonderwijscentrum.nl
stoc@turksonderwijscentrum.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support