De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Stichting Ykeallo

Wie uit Oost-Afrika voet op Nederlandse bodem zet, moet vaak wennen. Als jonge statushouder opnieuw beginnen in een kansrijk, maar vreemd land kan soms overweldigend zijn. Waar begin je? En hoe werkt het precies? Om een goede start te maken, heb je baat bij iemand die je in je eigen taal op sleeptouw neemt. Met praktische ondersteuning, introductie in een netwerk en een luisterend oor. Daarvoor is stichting Ykeallo opgericht, letterlijk vertaald uit het Eritrees: alles is mogelijk.

In de Riekerhaven, aan de Wenckebachweg en op het Cruyff Court in Osdorp helpen we jonge statushouders om duurzaam te integreren. Dit gebeurt onder meer met het bieden van een plek om samen te komen, cultuursensitieve begeleiding, voorlichting en training en sport- en spelactiviteiten. Hier is het niet alleen gezellig, maar ook geborgen én leerzaam.

We maken Oost-Afrikaanse statushouders wegwijs in de Nederlandse cultuur en maatschappij door ze te coachen. Dit behelst praktische hulp bij vragen als `wat staat er nou precies in die brief van de gemeente?`, daarnaast motiveren we ze met gesprekken en het vinden van een dagbesteding.

Meedoen? Lees hier meer over hoe je jonge statushouders kunt helpen met het opbouwen van een nieuw leven in Amsterdam.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Stichting Ykeallo

Baden Powellweg 102
1069 LK  Amsterdam
06-43609668
stichting-ykeallo.nl
info@stichting-ykeallo.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support