De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Stichting Life Goals

Stichting Life Goals is opgericht om sport in te zetten ter bevordering van de participatie en re-integratie van kwetsbare mensen. Wij doen dit omdat in Nederland ruim een miljoen mensen ‘maatschappelijk buitenspel’ staan. Dit zijn mensen die de aansluiting op sportief- en op maatschappelijk gebied (dreigen te) verliezen. Sport kan een enorme stimulans zijn om weer volwaardig deel te nemen. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Door creatieve projecten te ontwikkelen, brengen wij samen met ons landelijke netwerk aan sportclubs, zorginstellingen, gemeenten en werkgevers jaarlijks duizenden mensen in beweging, op weg naar een betere toekomst!

De cursus Maatschappelijke Sportcoach leert welzijnsmedewerkers en sporttrainers hoe zij sport kunnen gebruiken als middel voor de persoonlijke ontwikkeling van kwetsbare mensen. Al onze sportprogramma’s staan onder leiding van een Maatschappelijke Sportcoach. De cursus wordt aangeboden door een sportpsycholoog en is een keurmerk voor iedereen die met sport maatschappelijke doelen wil realiseren.
 
In vier dagen worden er op interessante sportlocaties de meeste relevante onderwerpen op sport en welzijnsgebied behandeld. Met interactieve werkvormen ontdekken de cursisten wat hun eigen kwaliteiten en valkuilen zijn, hoe zij de persoonlijke ontwikkeling van anderen kunnen stimuleren met sport en hoe zij, in samenwerking met andere partijen, maatschappelijke sportprojecten kunnen opzetten. In elke cursusgroep wordt er gestreefd naar een balans tussen cursisten uit de zorg- en welzijnswereld en cursisten uit de sportwereld, waardoor een leerzame dynamiek ontstaat.
 
Na het succesvol behalen van het certificaat Maatschappelijke Sportcoach zijn de cursisten klaar om zelfstandig aan de slag te gaan met een Life Goals-programma, of een ander maatschappelijk (sport)project


Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Hoofdlocatie

Woudenbergseweg 56-58
3707 HX  Zeist
0343499787
www.stichtinglifegoals.nl
info@stichtinglifegoals.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support