De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Stichting Kantara-Brug

Stichting Kantara-Brug biedt met het programma Gouden Mannen een divers aanbod aan inwoners van Amsterdam en in het bijzonder aan de inwoners van de stadsdelen West en Nieuw-West.

Programma Gouden Mannen
Omdat is gebleken dat er een beperkt aanbod is voor migranten mannen maar er wel behoefte aan activiteiten is bij de doelgroep, organiseert Stichting Kantara-Brug het programma Gouden Mannen. Wij zijn al jarenlang actief met verschillende projecten. Het programma is erop gericht om mannen die niet zoveel om handen hebben te motiveren en inspireren om een actievere bijdrage te leveren aan de maatschappij of om een zinvolle dag invulling te vinden. Regelmatig is er ook sprake van een gebrek aan kennis en vaardigheden om volledig mee te kunnen doen binnen de maatschappij. Het programma Gouden Mannen biedt o.a. een aantal cursussen waarbij onder persoonlijke begeleiding de deelnemers de eigen talenten en kwaliteiten kunnen onderzoeken en verder kunnen verbreden.  

Cursus Meer Man(s)

Cursus Meer Man(s) is een cursus van 10 weken, in samenwerking met PuntP. De cursus staat in het teken van omgaan met stress en wat er bij stress allemaal komt kijken. Onderwerpen zoals voeding en ontspanning komen hier veelvuldig aan bod. De laatste weken van de cursus gaan de deelnemers naar buiten om met deze oefeningen aan de slag te gaan. Dit heet Liever bewegen dan Moe. De sfeer is laagdrempelig, open en er is ruimte voor iedereen om zijn verhaal te doen. 

Cursus Sociaal Vaardig

Tijdens deze cursus leren de mannen wat ze allemaal met de Stadspas kunnen doen. Tevens leren ze hun emailadres aan te maken en te gebruiken. Met elkaar en de begeleiders gaan de mannen dan uitstapjes organiseren mede met gebruik van de Stadspas. De deelnemers leren organiseren en het benaderen van instanties (bijvoorbeeld musea) om met een groep langs te gaan. Zo ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden in de groep maar ook naar instanties toe. Een deel van de cursus bestaat uit een training waarbij onder andere aandacht wordt gegeven aan luistervaardigheden, hoe je je gevoelens kunt uiten en het geven en ontvangen van feedback. Gedurende de cursus is voor een ieder ruim tijd voor persoonlijke begeleiding en aandacht. 

Taal- en computervaardigheden komen altijd terug gedurende de cursussen Meer Man(s) en Sociaal Vaardig. Bij Meer Man(s) werken ze met de online training van PuntP en tijdens Sociaal Vaardig werkt elke deelnemer individueel op een laptop en schrijven ze verslagen van hun uitstapjes.

Taalvaardigheidstraining in combinatie met computervaardigheden

Er is regelmatig vraag naar hulp bij het verbeteren van de Nederlandse taal. Op de computer kunnen de deelnemers, onder begeleiding, oefenen met verschillende taalprogramma´s. Tegelijkertijd krijgt de deelnemer de kans om computervaardigheden aan te leren. 

Spreekuur Gouden Mannen
Voor vragen omtrent het programma Gouden Mannen en eventuele aanmelding kunt u terecht bij dit spreekuur, welke aangesloten is bij de spreekuren van ABC Alliantie. Een medewerker van Gouden Mannen is aanwezig die u kan ondersteunen of advies kan geven omtrent allerlei maatschappelijke vragen, bijvoorbeeld over: uw thuissituatie, toeslagen, post en formulieren, hulp bij het vinden van activiteiten. Samen met u wordt uw situatie/vraag in kaart gebracht en wordt er gezocht naar een gezamenlijke en passende oplossing. Ook als u alleen een luisterend oor wilt. bent u van harte welkom op dit spreekuur!

De dagen en tijden wisselen elk leerseizoen.  
In het leerseizoen september 2016 t/m juni 2017 zit er bij de volgende spreekuur-locaties een medewerker van Gouden Mannen: de Koperen Knoop, de Horizon, de Mansveltschool en de Tagerijn. U kunt het best even contact opnemen met ons via 06 - 417 534 76. Wij kijken graag met u welk spreekuur het dichts bij u in de buurt is.

In samenwerking met ABC Alliantie & BOOT wordt er een speciaal spreekuur gehouden tijdens de taal- en computerles op de woensdagmiddag. Dit is exclusief voor mannen die deelnemen aan het project. Zo kunnen zij toch laagdrempelig met hun vraag bij iemand terecht, zodat er meer ruimte is om te kunnen leren.

Sport activiteiten
In samenwerking met Core Active is er een sport cursus gestart voor de Gouden Mannen. Elke donderdagmiddag kunnen de mannen sporten met professionele begeleiding. De kosten hiervoor zijn zo laagdrempelig mogelijk; 1 euro per keer. Tevens is er een mogelijkheid voor een goedkoop abonnement, waarmee de mannen ook individueel kunnen sporten en gebruik kunnen maken van de faciliteiten van Core Active.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Core Active

Baarsjesweg 289 HS
1058 AG  Amsterdam
06-41753476
www.kantara-brug.nl
aanmelding@kantara-brug.nl

Mansveltschool

Karel Doormanstraat 125
1055 VE  Amsterdam
06-41753476
www.kantara-brug.nl
aanmelding@kantara-brug.nl

ROC

Postjesweg 1
1057 DT  Amsterdam
06-41753476
www.kantara-brug.nl
aanmelding@kantara-brug.nl

Stichting Kantara-Brug

Cliffordstraat 36
1051 GV  Amsterdam
06-41753476
www.kantara-brug.nl
aanmelding@kantara-brug.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support