De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Foundation Global Inclusion

Wij willen mensen weer tot bloei laten komen die als migranten naar Nederland zijn gekomen. Onze beoogde impact is dat migranten hun leven oppakken (move forward), goed integreren in de samenleving en hun talenten kunnen inzetten om bij te dragen aan de Nederlandse samenleving. We zien inclusiviteit als de weg naar een samenleving, waarin iedereen meetelt en elkaar accepteert. Taal is de basis en sleutel tot ontwikkeling, integratie en participatie. Als de taal niet goed beheerst wordt, leidt dit tot werkloosheid, slecht betaalde banen of zelfs armoede.

Het aantal migranten met een uitkering is relatief hoog. Andere gevolgen kunnen psychische problemen zijn, zoals: in een depressie raken, verslaving of vereenzaming. De cirkel van armoede en andere problemen willen we doorbreken. Taalcursussen worden in heel Nederland aangeboden maar zijn niet voldoende om de taal en haar finesses écht te leren. Zonder de Nederlandse taal goed te beheersen, is het moeilijk volwaardig mee te doen en de competenties die eerder werden opgedaan in het moederland, op hetzelfde niveau weer in te zetten.

Wij geloven dat een aanpak op maat een goed vervolg kan geven op de taalcursussen. Wij hebben ook een methodiek ontwikkelt, die ‘Taal Inclusief’ heet, waarbij wij niet alleen taal leren, maar kijken naar de behoeften van de deelnemers en doorwijzen naar andere organisaties om hun verder op weg te helpen (move forward).

Daarnaast bieden wij financiële training, coaching, educatie en zijn een deelnemende partij van het initiatief Wijzer in geldzaken van het Ministerie van Financiën. Ons initiatief heet Money Bizz; om de financiële zelfredzaamheid en weerbaarheid van de jeugd te waarborgen en de preventie van armoede tegen te gaan. Onze visie is dat volledige integratie en participatie kan ontstaan als migranten structureel begeleid worden. Hen de weg wordt gewezen in de wet- en regelgeving, instellingen, de inrichting van de democratie en de historie en cultuuraspecten van Nederland.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Foundation Global Inclusion

Dubbelink 1
1102 AL  Amsterdam
0627588564
www.foundationglobalinclusion.com
info@foundationglobalinclusion.com

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support