De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Burennetwerk Amsterdam

Burennetwerk Amsterdam is een stichting die buurtgenoten aan elkaar koppelt voor eenvoudige burenhulp, vervoer met begeleiding of sociaal contact. Mensen die willen helpen, onze ‘goede buren’, melden zich bij ons aan en worden via de helpdesk gekoppeld aan iemand in hun buurt met een hulpvraag. Er zijn in heel Amsterdam ongeveer 1500 goede buren ingeschreven bij Burennetwerk die willen helpen.

Door nauwe samenwerking met informele- en formele zorgorganisaties filteren wij de juiste vragen uit de stad. Vragen die niet bij een professionele hulpverlener of een opgeleide vrijwilliger passen maar waar iemand zelf niet uit komt door gebrek aan sociaal netwerk, kennis of middelen. 

Vragen worden aangemeld door bewoners en hun mantelzorgers, maar ook door professionals die betrokken zijn bij de bewoner, zoals thuiszorg, ambulante begeleiding, de huisarts, een woningcorporatie of maatschappelijk werk.Als de vraag past bij Burennetwerk gaan we op zoek naar een passende goede buur en maken we de match. Twee weken nadat we de match gemaakt hebben, vragen we de goede buur hoe het (eerste) contact verlopen is en denken we eventueel mee over extra hulp of doorverwijzingen.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Burennetwerk Amsterdam

Nieuwe Herengracht 18
1018 DP  Amsterdam
0206239771
www.burennetwerk.nl
info@burennetwerk.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support