De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

BeterJudo.nl

Zoals Jigoro Kano in staat was om eind 19e eeuw het jiu-jitsu om te buigen tot een beschaafde vechtsport genaamd Judo, zo zijn Ben van der Eng en Tycho van der Werff op hun beurt in staat gebleken het judo om te vormen tot een sport geschikt voor mensen met een beperking, het G-Judo of zoals het internationaal wel genoemd wordt: Special Needs Judo. Dit is ook de naam waar wij de voorkeur aan geven.

Wat voor beperking? Dat maakt voor ons niet zoveel uit; afhankelijk van de beperking en het niveau van de judoka wordt deze in een van de groepen geplaatst. Onder ons zijn judoka’s met verstandelijke, lichamelijke en sociale beperkingen uit allerlei leeftijdsgroepen.

De BTR judolessen/trainingen hebben meerdere doelen en die hebben allemaal te maken met de hulpvraag van de deelnemer: Hoe kunnen wij helpen om mensen -en in ons geval met name mensen met een beperking- met een positieve attitude door het leven te laten gaan. Om te komen tot die positieve houding gebruiken wij onze aangepaste judomethodiek, want door judo te beoefenen op een zoveel mogelijk aangename en speelse manier en de judoka te begeleiden in voor- en tegenspoed, weten wij door ervaring dat dit zal leiden tot welzijn en welbevinden van de judoka later in het leven.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


BeterJudo.nl

Meer En Vaart 9
1068 KV  Amsterdam
0615172788
www.beterjudo.nl
info@beterjudo.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support