De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ontmoeten in Buurthuis Holendrecht

Organisatie: IederZijnWerk Arbeidscoaching
Terug naar overzicht

In het bruisende Amsterdam Zuidoost, op een steenworp afstand van metrostation Holendrecht, staat buurthuis Holendrecht. In dit levendige buurthuis, gelegen aan het Holendrechtplein biedt IederZijnWerk zinvolle dagbesteding en activering onder andere aan mensen met een WMO-indicatie. 
De dagbesteding staat open voor allerlei deelnemers, mensen die willen bewegen en contact maken, een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zich eenzaam voelen of mensen die bekend zijn met psychische of fysieke klachten. 

Sinds kort kan er gedanst worden in buurthuis Holendrecht, Avalon Brown zorgt voor creativiteit en improvisatie. Er worden danslessen gegeven in diverse stijlen, van hiphop tot salsa. Er wordt gelachen, nieuwe soort dansen geleerd en uiteraard veel bewogen. De zaal biedt voldoende ruimte om (in tijden van coroana) 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Naast dansen worden er
activiteiten aangeboden zoals: yoga, creaclub, samen koken en eten, huiskamerclub, het oefenen van de Nederlandse taal en een vitaliteit.

IederZijnWerk Arbeidscoaching

  • Straat:Nummer 15
  • Postcode:8775 XD
  • Plaats:Nijhuizum
  • Telefoon:+31 (0) 515 54 36 23
  • Telefoon (mobiel):
Contactformulier

Laat de organisatie van deze activiteit vooral weten dat u hen gevonden heeft via jekuntmeer.nl. Zo helpt u de organisatie en jekuntmeer.nl bij het goed vindbaar maken van het activiteitenaanbod!



Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

dagbesteding, ontspannen, ontmoeting

Activiteit(en)

koken en eten, sociale activiteiten en recreatie, sport en bewegen

Type sport

dans, gymnastiek, yoga, wandelen

Voor wie

Leeftijd

volwassenen, senioren

Doelgroep(en)

autisme, auditieve beperking, chronisch ziek, dak- en thuislozen, lichamelijke beperking, mantelzorgers, moeilijk lerend, niet-aangeboren hersenletsel, psychische beperking, verslavingsproblematiek, verstandelijke beperking, visuele beperking, statushouders vraagteken, asielzoekers vraagteken, geen specifieke doelgroep

Dit is een activiteit voor

geen specifieke sekse

Doorstroommogelijkheden

In Buurthuis Holendrecht wordt gezorgt voor een uitgebreid en divers aanbod van activiteiten. Deelnemers kunnen meedoen met meerdere activiteiten.

Voorwaarden/eisen

Geen.

Opmerkingen

‘We hebben een nieuw programma ontwikkeld voor de dagbesteding in Buurthuis Holendrecht. Daarbij hebben we overlegd met de deelnemers, het nieuwe programma sluit aan bij de behoefte van de deelnemers’ vertelt dagbestedingscoördinator May Lin Brown. In tijden van corona is ontmoeten extra belangrijk, veel mensen ervaren eenzaamheid en raken geïsoleerd. Met ons programma willen we dat onze dagbesteding een tweede thuis is waar mensen op terug kunnen vallen als ze warmte en veiligheid willen ervaren. Het uitgangspunt van onze nieuwe activiteiten is samenkomen en contact maken door mee te doen. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de corona maatregelen, tevens worden alle activiteiten in besloten kring georganiseerd.

Omgeving

Begeleiding

groepsbegeleiding, begeleiding op afstand

Toegankelijkheid

gehandicaptentoilet, lift, rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

Voor elke deelnemers wordt een persoonlijk begeleidingsplan geschreven. Hierin wordt de huidige situatie beschreven en de doelen waaraan gewerkt gaat worden binnen de dagbesteding. Het persoonlijk begeleidingsplan is voor elke deelnemers anders, en geschreven op zijn of haar persoonlijke situatie.

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

Dinsdag: Nederlandse les, start om 12:00 uur
Woensdag ochtend: Huiskamerclub, start om 10:00 uur
Woensdag middag: Dansen, start om 13:30 uur 
Vrijdag ochtend: Creaclub, start om 11:00 uur
Vrijdag middag: Yoga, start om 13:00 uur
Vrijdag middag: Samen koken om 14:30 uur

Financiën

Omschrijving van kosten

Gratis.

Deze is

WMO of PGB

Wijzigingsdatum: 2022-01-11

Sfeerimpressie van Ontmoeten in Buurthuis Holendrecht bij  IederZijnWerk Arbeidscoaching

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support