De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

beweegprogramma BINK

Organisatie: Daarbuiten
Terug naar overzicht

BINK is een stoer beweegprogramma voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een chronische ziekte die onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut en sportbegeleider willen spelen en sporten.BINK is buiten! Met BINK leren kinderen nieuwe grenzen opzoeken in een inspirerende buitenomgeving. In kleine teams maken ze kennis met allerlei  nieuwe sporten en spellen. Na enkele weken wordt gekeken of de kinderen door kunnen stromen naar een sportvereniging. Het plezier en de ontwikkeling van het kind staat hierbij centraal.

Website

binkbuiten.nl

Activiteit

Vorm

beweging, ontspannen, educatief

Activiteit(en)

persoonlijke ontwikkeling / leefstijl, sociale activiteiten en recreatie, sport en bewegen

Type sport

atletiek, badminton, basketbal, conditie, dans, gymnastiek, handbal, handboogschieten, hardlopen, hockey, honkbal, kanoŽn, klimmen, roeien, softbal, tennis, vechtsporten, voetbal, volleybal, wandelen, zeilen

Voor wie

Taalniveau

A1 eenvoudig Nederlands vraagteken

Leeftijd

kinderen

Doelgroep(en)

chronisch ziek, lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel

Dit is een activiteit voor

vrouwen en mannen

Doorstroommogelijkheden

Na 20 weken wordt gekeken of de kinderen door kunnen stromen naar een sportvereniging.  Voorlichting over welke sporten en beweegactiviteiten voor wie geschikt zijn en hoe daarmee om te gaan is onderdeel van het programma, voor zowel de kinderen als de ouders.

Voorwaarden/eisen

BINK is voor kinderen van 6-12 jaar die graag willen bewegen, spelen en sporten maar de aansluiting (net) missen met de reguliere sportverenigingen door een lichamelijke aandoening. Denk hierbij aan bijvoorbeeld astma,reuma,diabetes,hartaandoeningen,chronische vermoeidheid,ernstige chronische hoofdpijnklachten of tijdens of na kinderkanker. Kinderen mogen niet rolstoel-afhankelijk zijn.

Opmerkingen

Kinderen met een chronische aandoening blijken het lastig te vinden om voldoende te bewegen of te sporten. Hierdoor raken zij soms op afstand van leeftijdsgenoten. Ouders en kinderen weten nog onvoldoende wat mag, en wat niet mag. ‘Want welke sporten mag je nou wel of niet doen als je bijvoorbeeld kinderreuma hebt, of als je net bent behandeld voor kinderkanker? En wat is beter om nog even niet te doen en hoe bouw je dat op? Mag je eigenlijk wel buitenspelen als je astma hebt? Bij BINK leren alle kinderen onder professionele begeleiding te bewegen binnen hun eigen grenzen, en daarbuiten.

Na de aanmelding volgt een intakegesprek met de fysiotherapeut die samen met het kind en ouder kijkt naar de mogelijkheden en doelen/wensen.Hier zal op spelende wijze samen worden gekeken of het kind fysiek mee kan doen met de groepsactiviteiten. Als het mogelijk is om mee te doen en de verwachtingen goed zijn afgestemd dan start het programma. Er wordt spelenderwijs gewerkt aan het opgestelde doel. Alle activiteiten vinden natuurlijk buiten plaats.

Omgeving

Begeleiding

individuele begeleiding, groepsbegeleiding

Toegankelijkheid

gehandicaptentoilet, lift, rolstoeltoegankelijk, Buiten, en bij slecht weer, toegang tot binnen sportlocatie.

Werkwijze/methodiek

Met BINK leren kinderen nieuwe grenzen opzoeken in een inspirerende buitenomgeving. In kleine teams maken ze kennis met allerlei nieuwe sporten en spellen. Gedurende ongeveer 20 weken wordt er spelenderwijs en in groepsverband gewerkt aan de verbetering van kracht, coordinatie, en conditie. BINK helpt kinderen met een chronische aandoening sterker en actiever te worden.

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

In overleg en afhankelijk van de aanmeldingen.

FinanciŽn

Omschrijving van kosten

Begeleidingskosten.

Wijzigingsdatum: 2020-01-17

Foto 1 van 4

Sfeerimpressie van beweegprogramma BINK bij  Daarbuiten

Foto 2 van 4

Sfeerimpressie van beweegprogramma BINK bij  Daarbuiten

Foto 3 van 4

Sfeerimpressie van beweegprogramma BINK bij  Daarbuiten

Foto 4 van 4

Sfeerimpressie van beweegprogramma BINK bij  Daarbuiten

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support