In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Toneelrepetities

Organisatie: Toneelvereniging De Tijger
Terug naar overzicht

Elke week toneelrepetities in buurthuis de Meevaart: maandagavond en/of van 19.30 tot 22.00 uur. Voor persoonlijke en artistieke ontwikkeling voor iedereen van alle achtergronden en overtuigingen. Ervaring is niet nodig, want je hebt genoeg ervaring. Zowel professioneel als levenservaring. Jouw ervaring is het startpunt.


Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

educatief

Activiteit(en)

muziek / toneel / dans

Voor wie

Leeftijd

jongeren, volwassenen, senioren

Doelgroep(en)

geen specifieke doelgroep

Dit is een activiteit voor

vrouwen en mannen

Doorstroommogelijkheden

Naast acteren zoekt toneelvereniging De Tijger ook iedereen die wil meehelpen bijvoorbeeld, met decor, kostuums of grime. Bij acteren ontwikkel je jezelf daarnaast. Ben je buurtbewoner, nog student, in opleiding, heb je geen ervaring of juist een professional die zichzelf wil verbeteren? Jong of oud? Wil je jezelf ontdekken? Maak je decor of kostuums? Wil je je verder bekwamen in grime of visagie? Bezig op televisie of in film, dans, muziek of zang? Wil je eens kennis maken met toneel? Laat dan de Tijger in jezelf los !

Voorwaarden/eisen

Wij verwachten van iedereen die zich aanmeldt inzet, enthousiasme en respect voor elkaar.

Opmerkingen

Toneelvereniging De Tijger zoekt acteurs en actrices die zich verder willen ontwikkelen, beter willen leren spelen, meer ervaring opdoen.
Ervaren met amateurvoorstellingen, professional of veel workshops gevolgd ? Dit is een goede kans voor verdere verbetering.
Geen dure workshopkosten, want we hebben een lage contributie.

Toneelvereniging De Tijger is een gloednieuwe toneelvereniging in de Amsterdamse Indische buurt met een professionele acteermethode. Wij zijn gericht op kwaliteit en een goede onderlinge sfeer.
De concentratie ligt op continue verbetering van de scènes en daardoor tegelijkertijd ook van jou als acteur of actrice. Je krijgt er energie van !

Onze acteermethode is gebaseerd op Stanislavski en op reageren vanuit het personage of karakter. Doel is te spelen met respect voor elkaar, de situatie en de omstandigheden. Alles aandacht te geven met al jouw passie. Vanuit rust en vertrouwen je kwetsbaar op te stellen. Leven in het moment !

Belangrijk daarvoor is tijdens de repetities respect voor elkaar en vertrouwen opbouwen.
Amsterdam is een lieve stad met 180 nationaliteiten. Zoals een van onze personages al aangeeft: er is veel variatie ! Tijgers zijn er dus altijd voor elkaar op en buiten het podium. Iedereen maakt wel eens iets mee, positief of negatief. Om goed en fijn samen te leven is tolerantie voor elkaars situatie nodig om elkaar te helpen. Vertrouwen is fragiel maar tegelijkertijd een belangrijke basis.

Het oog van de Tijger richt zich steeds op een goede kwaliteit acteerspel en voorstelling. Alle technici stellen zich daarvan in dienst. Want gezelligheid is leuk, maar wat is er leuker dan terug te kijken op een goede voorstelling ?

Omgeving

Begeleiding

groepsbegeleiding

Toegankelijkheid

gehandicaptentoilet, lift, rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

Toneelvereniging De Tijger maakt gebruik van de visie van regisseur Floris Timman. Zijn zelf ontwikkelde feedbackmethode maakt gebruik van reageren op elkaar in de situatie. Een professional zou zeggen: het Pad van Handelingen zonder zintuiglijke herinnering. De concentratie ligt hierbij op het onthouden van alles wat je als personage doet en denkt. Streven is hierbij de organische en artistieke kwaliteit van IT New York van inspirator Robert Castle te bereiken en behouden. Maar om het voor iedereen toegankelijk te houden: flexibel op elk niveau. Zowel voor iemand zonder ervaring als voor professionals. Om in kwetsbaarheid uit elke situatie gewoon het beste te halen. Want toneel is niet alleen leuk om te doen, maar heeft die passie nodig! Technici bij de Tijger zoals bij decor, kostuum en grime stellen hun creativiteit altijd in dienst van de acteurs als aanvulling op de dramatische ontwikkeling. SpelmethodeDe feedbackmethode is oorspronkelijk gebaseerd op de feedbackmethodiek van Yvonne van Rietschoten. Op toneel ben je zowel jezelf als je personage of karakter. Het doel is je personage leven inblazen. Achter de tekst gaan veel verwikkelingen, emoties en gedachten schuil. Aan de basis staat persoonlijke ontwikkeling. Wie ben je zelf? Van daaruit ondersteun je de ontwikkeling van karakter en stimuleer je tegelijkertijd je eigen persoonlijke ontwikkeling. Continu is er feedback op jezelf. Waarom doe ik dat?Door wat je doet zorg je voor je eigen analyse als acteur alsóf je in de situatie bent, alsof het de enige waarheid en werkelijkheid is. En een belangrijke werkelijkheid. De beste, lekkerste, fijnste en meest intense ervaring ooit.

Moed bestaat uit kwetsbaarheid. Spreken met al je gevoel en emotie en dan doorgaan met 100% focus met al je aandacht op je doel. Wees niet bezig met waar je staat of hoe je er uit ziet, maar wees er wel bewust van. Belangrijker is de focus op wie je bent en hoe je reageert op de andere personages.
Luisteren, zijn en er zijn. Laat het denken los, maar ervaar en handel. Doe iets. Doe, ervaar en onderga de scène! En alles is steeds nieuw. Elke keer dat je het doet is het de eerste keer. De beste keer. En daarna vergeet je het weer. Tot de volgende keer. En dan is het weer nieuw. In dit echte leven is wat telt er zijn voor de ander, als acteur en als levend personage.
Met het grootste respect dat je ooit hebt gehad voor wat dan ook heb je respect voor de andere personages in de situatie en met volledige concentratie.
En voor die fantastisch mooie kwetsbaarheid is vertrouwen nodig. Dat is ook steeds een essentieel doel bij de Tijger. Iedereen is gelijk en is er voor elkaar. Met steeds een heleboel doelen en spelopdrachten. Maar altijd slechts 1 uiteindelijk doel: de volgende voorstelling zo fantastisch mogelijk maken. Altijd leuk & having fun.

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

Start: 19.30 uur
Einde: 22.00 uur

FinanciŽn

Kosten

€ 5

Omschrijving van kosten

Contributie per maand.

Wijzigingsdatum: 2020-03-01

Foto 1 van 3

Sfeerimpressie van Toneelrepetities bij  Toneelvereniging De Tijger

Foto 2 van 3

Sfeerimpressie van Toneelrepetities bij  Toneelvereniging De Tijger

Foto 3 van 3

Sfeerimpressie van Toneelrepetities bij  Toneelvereniging De Tijger

Video

play

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support