De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie

Organisatie: Mantelzorg en Dementie
Terug naar overzicht

Mantelzorg & Dementie (M&D) heeft verschillende ontmoetingscentra met een ondersteuningsprogramma voor mensen met dementie en de mantelzorgers. M&D houdt rekening met de diversiteit van de Amsterdammers zoals het naar behoefte aansluiten qua taal en culturele achtergrond. Naast reguliere groepen heeft zij groepen voor mensen met een Marokkaanse of Surinaams-Indische achtergrond. Iedere ontmoetingsgroep heeft andere accenten. Op alle groepen wordt veel aandacht besteed aan ondersteuning op maat en aan bewegings- en spelactiviteiten, als het even kan in de buitenlucht. Wanneer je een hond hebt, dan bent je van harte samen welkom.
Ook zijn er groepen waar bijvoorbeeld veel wordt gedaan rondom wandelen, kunst, literatuur en muziek. En altijd is er veel tijd voor gesprekken en gezelligheid. Tijdens het middagprogramma worden in overleg met deelnemers verschillende activiteiten aangeboden. Dat betekent dat ons aanbod steeds verandert. Nieuwe bezoekers brengen inspiratie en nieuwe mogelijkheden om elkaar op een
andere manier te leren kennen. Mantelzorg & Dementie staat voor persoonlijke aandacht, wij gaan met iedere bezoeker op zoek naar wat deze leuk vindt om te doen en vragen naar wat iemand wil leren of ontwikkelen.  

M&D biedt ook mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt ontdekken bij welke activiteiten jij (weer) tot je recht kan komen, met plezier mee kunt doen en met nieuwe ervaringen thuiskomt, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Gemotiveerde mensen kunnen een opleiding gaan volgen in de zorg en hun kansen op een
betaalde baan aanzienlijk vergroten. 

Mantelzorg & Dementie gaat in op wat individuele deelnemers nodig hebben. Om maatwerk te kunnen leveren hebben wij professionals met uiteenlopende expertise in huis. Daarnaast werken wij samen met verschillende organisaties, zo bundelen wij onze krachten en beantwoorden wij het brede vragenpakket van onze cliënten.
Mantelzorg & Dementie organiseert daarnaast gespreksgroepen voor naasten en mantelzorgers van mensen met dementie. Tijdens deze gesprekken is er alle tijd en ruimte voor de dingen waar mensen tegen aan lopen. Onderwerpen die aan bod komen gaan van zingevingsvragen tot mogelijke oplossingen voor praktische vragen. 

Zou je graag iets betekenen voor Mantelzorg & Dementie? Wij bieden mogelijkheden om als vrijwilliger eenmalig of langer durend betrokken te zijn bij ons werk. Wij zien de waarde in van samenwerken met een brede groep mensen en werken graag vanuit een netwerk waarop je terug kunt vallen wanneer nodig. 
Altijd al eens een kijkje willen nemen op een van onze locaties? Alle locaties liggen dichtbij een park of andere groene omgeving, middenin de buurt. Iedereen is van harte welkom vrijblijvend binnen te wandelen voor een kop koffie, een verhaal, kortom voor een kennismaking!


Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

dagbesteding

Activiteit(en)

contact (lotgenoten), trajectbegeleiding en coaching, zorg / mantelzorg

Voor wie

Leeftijd

volwassenen, senioren

Doelgroep(en)

dementie, mantelzorgers, geen specifieke doelgroep

Dit is een activiteit voor

geen specifieke sekse

Doorstroommogelijkheden

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen via opleiding, doorstromen naar betaald werk binnen of buiten de organisatie.

Omgeving

Begeleiding

groepsbegeleiding

Toegankelijkheid

rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

M&D werkt volgens de methodiek van de Amsterdamse Ontmoetingscentra van de VU.
De werkwijze van het Ontmoetingscentrum is gebaseerd op een gecombineerde aanpak: er wordt zowel ondersteuning geboden aan mensen met geheugenproblemen die thuis wonen en aan hun mantelzorgers. Vaak zijn dat familieleden, maar het kunnen ook vrienden en kennissen zijn die een groot deel van de zorg op zich nemen.

Ontmoetingscentra stellen de deelnemers in de gelegenheid buurtgenoten te ontmoeten en sociale contacten op te doen. Daarnaast bieden de centra een aantal vaste programmaonderdelen, zoals de dagsociëteit, informatieve bijeenkomsten, gespreksgroepen, spreekuur, centrumoverleg met alle betrokkenen, en diverse sociale activiteiten en uitstapjes.Zie voor meer informatie https://ontmoetingscentradementie.nl/

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

Het begint om 10.00 en eindigt om 15.30 uur.

Financiën

Omschrijving van kosten

Gratis.

Deze is

maandelijkse vergoeding

Vergoeding in natura

maaltijd

WMO

wmo-dagbesteding

meedoen

Wijzigingsdatum: 2023-03-02

Foto 1 van 4

Sfeerimpressie van Ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie bij  Mantelzorg en Dementie

Foto 2 van 4

Sfeerimpressie van Ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie bij  Mantelzorg en Dementie

Foto 3 van 4

Sfeerimpressie van Ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie bij  Mantelzorg en Dementie

Foto 4 van 4

Sfeerimpressie van Ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie bij  Mantelzorg en Dementie

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support