Veel activiteiten zijn na de versoepeling van de corona maatregelen weer opgestart.
Kijk op de site van de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit weer plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Werkplaats Rupareer, omdat iedereen mee kan doen!

Organisatie: Indaad
Terug naar overzicht

Rupareer is een laagdrempelige, kleinschalige werkplaats waarin je begeleiding krijgt bij het bewerken van hout. Het team bestaat uit maximaal 6 deelnemers per dagdeel, met 1 werkbegeleider die sterk rekening houdt met wat jij kan en wil en aandacht voor je heeft. Ervaring met techniek of hout is niet nodig om je aan te melden!
Rupareer is een locatie van zorgaanbieder Indaad. We begeleiden jongeren met een licht verstandelijke beperking, maar ook jongeren met andere beperkingen of zonder zichtbare beperking zijn welkom.

Je kan met de werkbegeleider een eigen project starten. Je kunt dan samen een uniek product ontwerpen en maken, zoals een computerkast, een kinderstoel, een bijzondere tafel of stoelen. Ook kan je helpen bij het maken en repareren van tafels, stoelen, kasten, tuinmeubels.

We doen ook aan meer creatieve projecten zoals een muurschildering of aan het maken van obstakels voor een honden hindernisbaan.

Eens in de zoveel tijd wordt een ontspannende activiteit georganiseerd voor alle deelnemers, zoals een barbecue, een uitje naar een recreatieplas of een andere gezellige activiteit.

Wat je zoal doet verschilt. Je kunt laagdrempelige, lichte werkzaamheden leren zoals schuren en schilderen. Als je meer kan dan mag je zelfstandig gaan werken met elektrische apparaten, zoals een cirkelzaag, decoupeerzaag en verlijkbare apparaten.

Als je hier wilt meedoen en meewerken dan moet je wel wat interesse hebben om met hout te gaan werken. Het is niet fijn voor je als je allergisch bent voor bijvoorbeeld zaagsel en stof.

Website

www.indaad.nl

Activiteit

Vorm

arbeidsmatige dagbesteding / activering

Activiteit(en)

creatief, klussen / reparaties / techniek, koken en eten

Voor wie

Leeftijd

jongeren, volwassenen

Doelgroep(en)

verstandelijke beperking

Dit is een activiteit voor

geen specifieke sekse

Doorstroommogelijkheden

Rupareer biedt je een dagbestedingsplek waar je naast het onwikkelen van technische vaardigheden ook kan werken aan je dag- en nachtrimte en werknemersvaardigheden leert. Iedere deelnemer is uniek en heeft talenten. Met jou gaan we hier naar op zoek.

Je bent ook meer dan welkom bij Indaad als je geen ambitie hebt om door te groeien, omdat je doel is om deel te nemen aan de maatschappij. Dat kan bij ons via activering of enkel door sociale contacten op te doen. Indaad levert maatwerk waarbij we kijken naar wat het meest passend is voor jou.

Binnen de dagbesteding bestaat de mogelijkheid een certificaat op eigen niveau te behalen. Hiermee kan een deelnemer bewijzen dat hij / zij enige vaardigheden heeft opgebouwd, op het gebied van werken met hout en/of in werknemersvaardigheden.

Daarnaast is Indaad aangesloten bij Cordaan, vanuit waar een IPS traject gestart kan worden: intensieve plaatsing en support. In dit traject wordt samen met de deelnemer (in een intensief traject) toegewerkt naar een betaalde arbeidsplek.

Verder zijn er mogelijkheden om door te stromen naar beschut werk, mocht de deelnemer die wens hebben.

Voorwaarden/eisen

Voor het aanmelden van jongeren dient er een medische achtergrond te zijn. Hierbij valt te denken aan het hebben van een licht of matig verstandelijke beperking, een GGZ achtergrond, een forensische achtergrond, sociale problematiek of verslavingsproblematiek.

Indaad helpt bij het uitzoeken van deze medische achtergrond als dat nodig is.

Mocht een andere achtergrond bekend zijn kunnen deelnemers in overleg worden aangemeld.

Daarnaast dient een deelnemer fysiek in staat te zijn om enige technische handelingen te kunnen uitvoeren. Ervaring met techniek of hout is niet nodig.

Opmerkingen

n.v.t.

Omgeving

Begeleiding

groepsbegeleiding

Toegankelijkheid

rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

Indaad biedt een vrijblijvende vorm van zinvolle, arbeidsmatige dagbesteding (inloop en meedoen). Het belangrijkste vinden we dat een deelnemer ontdekt waar zijn passie, talenten en interesses liggen en deze ontwikkelt. Bij Indaad staat de deelnemer centraal en niet het product. 

De werkplaats (met open keuken en zitruimte) is in principe voor elke deelnemer. In de praktijk betekent dit dat er een grote diversiteit is in vaardigheden en niveaus. Kort gezegd: iedere deelnemer heeft zijn eigen talenten en uitdagingen. 

Veiligheid, de sociale omgeving, plezier en een prettige omgang vinden we belangrijk. Dit biedt de mogelijkheid in een beschermde omgeving te wennen aan een (arbeids-) ritme. Voor wie kan biedt Rupareer de mogelijkheid talenten te ontplooien en voorbereid te worden op de arbeidsmarkt. Alle anderen blijven welkom om naar deze plek te komen. 

Bij de aanmelding/intake wordt samen met een gedragsdeskundige vastgesteld wat de achtergrond, wensen en doelstellingen van de deelnemer zijn. De deelnemer begint met een gewenningsperiode van 4-6 weken, om te wennen aan de werkwijze, cultuur en structuur. Doelen zijn bijvoorbeeld: regelmaat ontwikkelen, persoonlijke verzorging, sociale vaardigheden, kennis en vaardigheden ontwikkelen. 

Met de werkbegeleider maakt de deelnemer afspraken over wat te doen: een eigen project of meedoen aan een bestaand project. De werkzaamheden worden uitgebreid uitgelegd. Vervolgens kan de deelnemer zelf aan de slag. 

Na deze eerste periode vindt er een evaluatie plaats om vast te stellen wat de preciezere wensen en doelen van de deelnemer worden. Hieruit kan blijken dat de deelnemer bij deze plek wilt blijven, dat gezocht wordt naar een (beschermde) werkplek, of dat deelnemer verder leert bij een meer gerichte dagbesteding. Ook is IPS via Cordaan een optie voor wie wil en kan.

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

De ochtend begint om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur.
De middag begint om 12.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

FinanciŽn

Vergoeding in natura

maaltijd, Sociale activiteiten op basis van inkomsten uit projecten, eens per 2-3 maanden

WMO

wmo-dagbesteding

inloop, meedoen

Wijzigingsdatum: 2020-08-10

Foto 1 van 4

Sfeerimpressie van Werkplaats Rupareer, omdat iedereen mee kan doen! bij  Indaad

Foto 2 van 4

Sfeerimpressie van Werkplaats Rupareer, omdat iedereen mee kan doen! bij  Indaad

Foto 3 van 4

Sfeerimpressie van Werkplaats Rupareer, omdat iedereen mee kan doen! bij  Indaad

Foto 4 van 4

Sfeerimpressie van Werkplaats Rupareer, omdat iedereen mee kan doen! bij  Indaad

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support