De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Werkplaats Rupareer, omdat iedereen mee kan doen!

Organisatie: Indaad
Terug naar overzicht

Rupareer is een laagdrempelige, kleinschalige locatie van zorgaanbieder Indaad. Hier doen we aan sport & bewegen, koken & voeding en ontspanning.

Het team bestaat uit maximaal 6 deelnemers per dagdeel, met 1 begeleider die sterk rekening houdt met wat jij kan en wil en aandacht voor je heeft. 

Deelnemers zijn jongeren (meestal mannen) met een licht verstandelijke beperking, vaak in combinatie met psychische/psychiatrische uitdagingen.

Eens in de zoveel tijd wordt een ontspannende activiteit georganiseerd voor alle deelnemers, zoals een barbecue, een uitje naar een recreatieplas of een andere gezellige activiteit.


Website

www.indaad.nl

Activiteit

Vorm

dagbesteding, beweging, ontspannen

Activiteit(en)

koken en eten, sociale activiteiten en recreatie, sport en bewegen

Type sport

conditie, vechtsporten

Voor wie

Leeftijd

jongeren, volwassenen

Doelgroep(en)

verstandelijke beperking

Dit is een activiteit voor

alleen voor mannen

Doorstroommogelijkheden

Rupareer biedt je een dagbestedingsplek waar je naast het onwikkelen van technische vaardigheden ook kan werken aan je dag- en nachtrimte sociale vaardigheden opdoet. Iedere deelnemer is uniek en heeft talenten. Met jou gaan we hier naar op zoek.

Je bent ook meer dan welkom bij Indaad als je niet de ambitie hebt om door te groeien naar betaald werk. Je kan namelijk op heel veel manieren meedoen aan de maatschappij! 

We helpen je nieuwe mensen te ontmoeten, een netwerk op te bouwen en in groepsverband mee te doen aan activiteiten. Als je aan andere activiteiten mee wil doen kan dat ook.

Indaad heeft op meer locaties activiteiten. Je kan bijvoorbeeld ook vrijwilliger worden voor een (informele) voedselbank. Of je kan helpen bij het schoonmaken en uit elkaar halen van rolstoelen en verpleeghuisbedden. Verder zijn er mogelijkheden om door te stromen naar beschut werk, mocht je die wens hebben.

Wil je betaald werk gaan doen, maar weet je niet goed wat je wil en kan? Dan helpen we je ook! Dit doen we samen met Cordaan, in de vorm van een IPS traject: intensieve plaatsing en support. In dit traject wordt samen met jou (in een intensief traject) toegewerkt naar een betaalde werkplek.

Indaad levert altijd maatwerk waarbij we kijken naar wat het meest passend is voor jou.

Voorwaarden/eisen

Voor het aanmelden van jongeren dient er een medische achtergrond te zijn. Hierbij valt te denken aan het hebben van een licht of matig verstandelijke beperking, een GGZ achtergrond, een forensische achtergrond, sociale problematiek of verslavingsproblematiek.

Indaad helpt bij het uitzoeken van deze medische achtergrond als dat nodig is.

Mocht een andere achtergrond bekend zijn kunnen deelnemers in overleg worden aangemeld.

Daarnaast dient een deelnemer enige sociale vaardigheden te beschikken, om met een groep om te kunnen gaan. Ook zijn er huisregels die de deelnemer moet kunnen naleven.

Opmerkingen

n.v.t.

Omgeving

Begeleiding

groepsbegeleiding

Toegankelijkheid

rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

Indaad biedt een vrijblijvende vorm van zinvolle, dagbesteding (inloop en meedoen). Het belangrijkste vinden we dat een deelnemer ontdekt waar zijn passie, talenten en interesses liggen en deze ontwikkelt. Bij Indaad staat de deelnemer centraal.

De werkplaats (met open keuken en zitruimte) is in principe voor elke deelnemer. In de praktijk betekent dit dat er een grote diversiteit is in vaardigheden en niveaus. Kort gezegd: iedere deelnemer heeft zijn eigen talenten en uitdagingen. 

Veiligheid, de sociale omgeving, plezier en een prettige omgang vinden we belangrijk. Dit biedt de mogelijkheid in een beschermde omgeving te wennen aan een (arbeids-) ritme. Voor wie kan biedt Rupareer de mogelijkheid talenten te ontplooien en voorbereid te worden op de arbeidsmarkt. Alle anderen blijven welkom om naar deze plek te komen. 

Bij de aanmelding/intake wordt samen met een gedragsdeskundige vastgesteld wat de achtergrond, wensen en doelstellingen van de deelnemer zijn. De deelnemer begint met een gewenningsperiode van 4-6 weken, om te wennen aan de werkwijze, cultuur en structuur. Doelen zijn bijvoorbeeld: regelmaat ontwikkelen, persoonlijke verzorging, sociale vaardigheden, kennis en vaardigheden ontwikkelen. 

Met de werkbegeleider maakt de deelnemer afspraken over wat te doen: een eigen project of meedoen aan een bestaand project. De werkzaamheden worden uitgebreid uitgelegd. Vervolgens kan de deelnemer zelf aan de slag. 

Na deze eerste periode vindt er een evaluatie plaats om vast te stellen wat de preciezere wensen en doelen van de deelnemer worden. Hieruit kan blijken dat de deelnemer bij deze plek wilt blijven, dat gezocht wordt naar een (beschermde) werkplek, of dat deelnemer verder leert bij een meer gerichte dagbesteding. Ook is IPS via Cordaan een optie voor wie wil en kan.

Tijd

Op welk dagdeel wordt de activiteit aangeboden?

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

De ochtend begint om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur.
De middag begint om 12.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Financiën

Omschrijving van kosten

Hangt af van de zorgindicatie; deze is vereist.

Vergoeding in natura

maaltijd, Sociale activiteiten op basis van inkomsten uit projecten, eens per 2-3 maanden

WMO

wmo-dagbesteding

meedoen

Wijzigingsdatum: 2022-06-14

Sfeerimpressie van Werkplaats Rupareer, omdat iedereen mee kan doen! bij  Indaad

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support