De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Stichting Anand Joti

Woongroep Anand Joti is de eerste van vijf woongemeenschappen die tot stand kwam voor Hindoestaanse senioren in Amsterdam. Het appartementencomplex ligt in een rustige woonwijk nabij het Gaasperpark. Het telt vierentwintig appartementen, een gemeenschappelijke ruimte en een binnentuin.

Oud worden in een vertrouwde omgeving

Woongemeenschap Anand Joti vervult de behoefte van Hindoestaanse senioren om oud te worden in het gezelschap van mensen met dezelfde culturele achtergrond. De traditie dat ouders op latere leeftijd bij hun kinderen gaan wonen is steeds minder vanzelfsprekend. De bewoners van Anand Joti komen uit heel Nederland.

Mét de buurt

De bewoners organiseren tal van activiteiten. De traditionele feesten zoals het lichtjesfeest worden gezamenlijk gevierd en er wordt regelmatig (spontaan) met elkaar gegeten. Er is een hechte band tussen veel bewoners. Er zijn ook activiteiten waar buurtbewoners welkom zijn. Bij het sporten bijvoorbeeld (Nordic walking en yoga) en tijdens de bingoavonden. De mogelijkheid wordt onderzocht om in de nabije toekomst dagopvang voor bewoners en buurtbewoners te organiseren in de gemeenschappelijke ruimte.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Stichting Anand Joti

Mijehof 105
1106 HC  Amsterdam
020-6963070

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support