De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Bewonersnetwerk Oud West (SBOW)

Het Bewonersplatform Oud-West (SBOW) is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie, niet gebonden aan partijen of belangengroepen. De stichting heeft een Algemeen Bestuur van tenminste 9 en ten hoogste 15 leden en een Dagelijks Bestuur van 5 leden.  

Bewonersgroepen
Er zijn ongeveer 40 actieve bewonersgroepen aangesloten bij het SBOW-netwerk, die zich inzetten op gebieden als woon- en leefomgeving (& milieu), maatschappelijke ontwikkeling en integratie, jeugd en onderwijs, ouderen, kunst & cultuur. De activiteiten van de bewonersgroepen zijn in beginsel buurtgericht ontstaan vanuit betrokken bewoners die hun buurt schoon, leefbaar en prettig willen hebben en houden.  

Bijeenkomsten
Het bestuur organiseert vier netwerkbijeenkomsten per jaar en vergadert zelf elke maand. Het Dagelijks Bestuur zet de lijn uit voor het collectieve beleid en onderhoud contacten met andere partijen in Amsterdam West ten dienste van de bewoners uit haar achterban. De lijn wordt besproken in de vergaderingen met het Algemene Bestuur. Actieve bewoners zijn welkom op de openbare vergaderingen. Indien gewenst komen zij als gast om een onderwerp onder de aandacht te brengen.  

Vrijwilligers
De bestuursleden en de ondersteuners op het facilitair bureau aan de Helmersstraat zijn allemaal vrijwilligers; naast het faciliteren en te woord staan van bewonersgroepen op bovenstaande locatie wordt er een bewonerskrant uitgegeven op initiatief van SBOW door vrijwilligers. Daarnaast heeft SBOW een website welke wordt onderhouden door een vrijwilliger; allemaal ter bevordering van de communicatie met de bewonersgroepen die vanzelfsprekend bestaan uit vrijwilligers, bewoners die in hun vrije tijd zich willen inzetten voor hun buurt.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Bewonersnetwerk Oud West (SBOW)

Eerste Helmersstraat 106
1054 EG  Amsterdam
0204897775
www.sbow.nl
info@sbow.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support