De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdam Huskies

De Sledgehockey vereniging Amsterdam Huskies is in September 1996 opgericht en aangesloten bij de GSN, de Gehandicapten Sport Nederland en de N.IJ.B, de Nederlandse IJshockeybond. De Huskies zijn ontstaan uit de behoefte om mensen met een fysieke beperking een sportieve plek op het ijs te bieden. De Amsterdam Huskies zijn een gemengde sportvereniging, waar zowel mannen, vrouwen & jeugd, en valide en invalide sporters hun ei kwijt kunnen. Sledgehockeyers moeten over een redelijke bovenarmfunctie beschikken. In de praktijk blijken de Amsterdam Huskies plaats te bieden aan sporters met bijvoorbeeld: spina bifida, spasticiteit, een spierziekte, een dwarsleasie, een amputatie. Op dit moment hebben de Amsterdam Huskies ongeveer 20 leden.

Sledgehockey is ijshockey maar dan ook een slee. Hierbij gelden dezelfde spelregels als bij ijshockey. Iedereen is dus ook gelijk bij sledgehckey. Voor iedereen (ondanks de handecap, moet zich aan de zelfde regels houden).

Mocht je het een keer willen proberen dan kan dat altijd. Om te kijken of je het leuk vind kan je een slee en helm/handschoenen bij ons lenen.

De Amsterdam Huskies trainen regelmatig samen met de Dordrecht Lions. 

Je kunt meer dan je denkt dus ........................ bel of mail wel even als je het wilt komen proberen.

 


Terug naar overzicht

U vindt ons op:


venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support