De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

`Ik wil met jou.... in Noord`

Amsterdam, maandag 12 mei 2014

Het project Ik wil met jou… is een brede samenwerking tussen zorg, welzijn en Stichting Prisma in stadsdeel Noord. Eerdere edities vonden plaats in de stadsdelen Zuid, West, Centrum en Oost. Samen met buurtgenoten en welzijnspartners worden in de verschillende buurtcentra en andere locaties in het stadsdeel Noord aantrekkelijke activiteiten georganiseerd en toegankelijk gemaakt voor buurtbewoners met een verstandelijke beperking.

Buurtbewoners met een verstandelijke beperking hebben het bestaande activiteitenaanbod in Noord getest. Het testpanel bezocht diverse reguliere activiteiten in buurtcentra in Noord. Het lokale aanbod op het gebied van sport, ontmoeting, natuur en kunst onder de loep genomen en uitgeprobeerd. Na afloop van elk bezoek gingen de leden van het testpanel in gesprek met de aanbieder en werd er besproken wat de eventuele drempels voor deelname zijn. Samen wordt gezocht naar oplossingen. Alle geteste activiteiten zijn opgenomen in het boekje ‘Ik wil met jou… in Noord’, gericht op buurtbewoners met een verstandelijke beperking en hun ouders, verzorgers, verwijzers. Het boekje komt deze maand mei 2014 uit.

Doelstellingen
• Buurtbewoners met een verstandelijke beperking activeren naar activiteiten in de eigen woonomgeving (i.p.v. met een busje altijd naar de aan andere kant van de stad moeten)
• Vanuit de zorg handvatten bieden om hun cliënten toe te kunnen leiden naar activiteiten in de buurt
• Toegankelijk maken van regulier welzijn voor mensen met een verstandelijke beperking:
– In kaart brengen welke activiteiten voor de doelgroep toegankelijk zijn
– Huidige activiteiten toegankelijk maken en indien nodig nieuwe activiteiten ontwikkelen
– Medewerkers (professionals + vrijwillig) scholen en ervaring laten op doen met de doelgroep
• Minder vereenzaming onder mensen met een verstandelijke beperking door het vergroten van hun sociale netwerk in de buurt

Het project is een initiatief van stichting Prisma en is een samenwerkingsverband van o.a. Stichting Mee, Combiwel, Cordaan, Stadsdeel Noord, Philadelphia, Dock en Stichting Spin.

Voor meer info:
info@stichtingprisma.nl
www.stichtingprisma.nl
www.noorderparkinbeweging.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support