Veel activiteiten zijn na de versoepeling van de corona maatregelen weer opgestart.
Kijk op de site van de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit weer plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Juridisch steunpunt voor dak- en thuislozen

Amsterdam, maandag 16 januari 2012

Het juridisch steunpunt voor dak- en thuislozen is ontstaan omdat de bestaande rechtshulp niet toegesneden is op de leefwereld van dak- en thuislozen. Daarom werkt de straatjuriste nauw samen met dak- en thuislozen. Zij hebben vragen over schuldenproblematiek, boetes op grond van de Algemene Plaatselijke verordening, woonrecht, zorgverzekeringen en uitkeringen en andere zaken.

Op 26 januari 2012 opent de burgemeester van Amsterdam, mr. Eberhard van der Laan het juridisch steunpunt voor dak- en thuislozen van de Protestantse Diaconie Amsterdam.  

Dit steunpunt is ontstaan omdat de bestaande rechtshulp niet toegesneden is op de leefwereld van dak- en thuislozen. Daarom werkt de straatjuriste nauw samen met dak- en thuislozen. Zij hebben onder andere rechtsvragen over schuldenproblematiek, boetes op grond van de Algemene Plaatselijke verordening, woonrecht, zorgverzekeringen en uitkeringen. Over deze en andere heikele kwesties spreken we na de kleurrijke openingsceremonie met burgemeester Van der Laan en de bezoekers van de Gelagkamer van het Corvershof.  

Het juridisch steunpunt is een initiatief van HVO Querido, De Regenboog Groep, BADT (Belangenbehartiging Amsterdamse dak- en thuislozen), JES, (Je eigen Stek) en de Protestantse Diaconie Amsterdam.  

Wanneer
Vanaf 15.00 uur is de winterfair voor iedereen toegankelijk, natuurlijk vooral voor dak- en thuislozen. Met: boetes voor alle deelnemers, het juridisch doolhof, het kastje naar de muurspel,  ‘Zing recht wat krom is’, met Jan Haver en daklozenkoor De Straatklinkers, snert en chocolademelk.

Om 16.00 uur is de feestelijke opening van het juridisch steunpunt door mr. E. van der Laan,  burgemeester van Amsterdam, samen met een dakloze medeburger.

Van 16.15 tot 16.45 uur is er een gesprek over heikele kwesties in de Gelagkamer van het  Corvershof.  

Waar

De Protestantse Diaconie Amsterdam is gevestigd in de Amstelhoven (Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam). De winterfair vindt plaats in de tuin achter het Corvershof.
OV: Tram 9 of metro, beide halte Waterlooplein.  
Contact
Het juridisch spreekuur is op woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Corvershof aan de Nieuwe Herengracht 18 in Amsterdam. De overige dagen is straatjuriste mr. Caroline de Groot telefonisch of per e-mail bereikbaar.
T 06 106 33 431
E c.degroot@diaconie.org
http://www.protestantsamsterdam.nl/diaconie.html

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support